top of page
  • Forfatters billedeAnita Lindberg

Hvad! - er en indiske Fire pudja?

Vi kender alle stemningen der er omkring et bål ved aftentide, bare sidde der, mærke varmen, blive stille, betragte flammerne og se indad. Oplevelsen bringer en følelse af fred og fokus.

Kom med og oplev en Firepudja på mit næste ledige Yoga Retreat i Sverige fra 24.-26. September.


Lidt yoga-nørderi om Fire Pudjaén

En Indisk Ild ceremoni er en tusinde år gammel vedisk praksis der betragtes som meget hellig, transformerende og healende.

Når vi sidder omkring bålet betragter vi de fem elementer repræsenteret af træ/urter og olie/ ghee der bliver transformeret af den kraftfulde ild og luft. Røg (essens/dufte) hæver sig op og går i et med atmosfæren. - og alt forenes...

Dette repræsenterer alle former for universel transformation, og vi kan reflektere over den transformative proces der opstår i krop og sjæl også via yoga.

Især hvis man praktiserer den Niyama´s kaldet Tapas (brændende entusiasme) og hvis man har sin egen Sadhana (ens spirituelle disciplin /vej)

Hele ceremonien symboliserer at alt transformeres og bliver formløst som Brahman - den transcendente virkelighed - den guddommelige skaber af alt materie.

Her er alkymi og energier:

Den varmende ild/sol - Syria.

Kvaliteten af lys - Jyoti.

Når man chanter som man altid gør under en fire pudja, aktiveres det parasympatiske nervesystem. Kraftfulde healings-processer kan tage form i både krop og sind.

Man kan have forskellige personlige temaer man giver ekstra fokus når man laver ild ceremoni.

På Big Picture Yoga´s weekend retreats i Sverige ofrer vi kvas, tørrede små blade og blomster, og vi har forberedt "letting go" sedler og "ønske" sedler som vi i skiftes til at ofre til ilden imens vi chanter bla. Gayatri-mantraet der balancerer energi i kroppen og healings mantraet Tryambakam. Vi afslutter ceremonien med at sidde og meditere og lytte til ildens knitren.

Har du lyst til at opleve et weekend retreat og en fire pudja kan du melde dig til det næste Sveriges retreat. Mit juni retreat er udsolgt. Der er ledige pladser på Indian summer Sveriges retreat fra 24.-26. September. Se mere om disse retreats ved at klikke på Weekend retreats på forsiden af sitet.

det kan du kan du tilmelde dig Big Picture Yoga Fire Pudja´s ved at tilmelde dig nyhedsmailen på sitet. Så får du besked om vores næste arrangement, som vi holder ude i naturen i Kbh området. Jeg har deltaget i utallige pudjaer i Indien på min asram, og vi chanter lidt forskellige mantras som du får på tryk når vi mødes. What´s not to like!

Her et billed fra en Fire Pudja ceremoni på et af Big Pictures Retreats i Sverige.

Ledige pladser på Sveriges retreat fra den 24. - 26. September.


84 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

תגובות


bottom of page