top of page
pexels-pixabay-247597.jpg

Yoga på Bali
Gudernes ø

Mos barong.jpg

 

En transformativ rejse til mit andet hjem Bali...

(Ingen events planlagt pt)

Uforglemmelige og eventyrlige oplevelser venter på Bali

gudernes ø. Sammen med mig kommer du til at opleve alt det bedste jeg synes øen har at byde på. Ud over at lave dejlig forløsende yoga hver dag, får du uforglemmelige oplevelser bag om turistfacaden. Du møder nogle af mine balinesiske venner der viser os autentisk balinesisk kultur, traditioner, mystik og spiritualitet. Transformerende vidunderlige oplevelser der giver stof til eftertanke.

Fra 2013-2015 boede min familie og jeg i Ubud på Bali. Vi kom helt tæt på balineserne, oplevede deres nøjsomme hverdag fyldt med begejstring for naturen, de simple ting i livet og ikke mindst deres varme og rummelige væremåde. Det har inspireret os enormt og givet os en indsigt som vi slet ikke kan forestille os foruden og har ført til at jeg nu tager folk med på mine helt unikke ture derud fyldt med Bali´s mystik, spiritualitet og naturoplevelser, som jeg kombinerer med min yogaundervisning, fordybelse og afslapning.

Du finder selv et resort i Payogan, Ubud hvor min undervisning foregår og booker selv fly derud.

Det jeg tilbyder er en enestående mulighed for at få en anderledes ferie,  der på alle måder er perspektiverende, inspirerende og forunderlig!

Mount agung.jpg

Boblende livsglæde....

Bali er en potpourri af ubegribelig skønhed, kultur, mystik og kunst. Et sandt mekka for alt hvad der omhandler yoga og spiritualitet. Balis  hinduisme og spiritualitet kommer på smukkeste vis til syne alle steder med tusinde vis af templer, statuer og blomsterofringer. Ofte møder man ceremonioptog. Kvinderne med tårnhøje opsatser på hovederne af blomster og frugt, akkompagneret af mændene der går spillende på de kæmpe eksotisk lydende gonger og gamelaner (balinesisk bambus instrument) Balis afart af hinduismen hedder Agama Tirta og de praktiserer Bakti-yoga, hvor man udviser respekt og taknemmelighed for universet ved at pynte og ofre med røgelse, blomster, lys og smukke håndbevægelser som

sender den gode energi i den rigtige retning.

Man ser det overalt hver eneste dag - og meget hurtigt bliver man selv en del af denne skønne positive atmosfære fuld af taknemmelighed og boblende livsglæde...

Piger ceremoni.jpg

Et møde med balineserne

Mange af turens kulturelle oplevelser er baseret på mine unikke forbindelser til vores søde balinesiske venner og bekendte. Via dem kommer vi ind til essensen af øen og dens kultur. Balineserne er et meget snakkende, nysgerrigt og imødekommende folkefærd. De fleste af dem lever meget tæt i det man kalder family compounds hele livet, og det gør at de er meget sociale og åbne. Man føler sig velkommen de fleste steder man bevæger sig rundt og det er ikke udsædvanligt at de spørger om hvor du er på vej hen. Det er en naturlige del af deres kultur at vise denne form for opmærksomhed og interesse. Så hvis du er åben og snakke lidt med dem får du så meget igen. Det er slet ikke usædvanligt at blive inviteret med til balinesisk fest eller ceremoni med folk du lige har mødt.

Hurtigt kan du få dine egene balinesiske venner.

florian-giorgio-PSJ-B59f-LE-unsplash.jpg

Forskellige  oplevelser med spiritualitet og folklore

Dagsturene går bla.  til autentisk bjerglandsby hvor vores ven Nyoman er højeste præst. Vi går tur i byen, hilser på beboerne, ser byens templer, skole m.m.

Vi kommer på sejltur ud på vulkansø til Hindugravplads med balsamerede lig.

Water-blessings er essentiel for den balinesiske religion, og vi skal oplevet et renselses-ritual udført af en højeste præstinde. Det er en sjov og spændende oplevelse, hvor man bagefter føler sig mere afklaret og i kontakt med sit højere selv.

Vi besøger et af de imponerende hovedtempler, hvor vi skal bade i rensende kilder, der siges at rense chakraerne og ens karma fra både dette og tidligere liv.

Halvdagstur til håndværkergaderne i Ubud, hvor vi bla. besøger min ven Ketut, der er træskærer. Vi kommer forbi stenskulptører, maleri-værksteder m.m.

Vi skal også se en Kecak Fire & Trance performance, hvor mænd danser på glødende kul i et af Ubuds templer.

pexels-alexandr-podvalny-2100804.jpg

Ubud - et holistisk mekka

Selve Ubud som vi bor i udkanten af, bliver kaldt Asiens holistiske og kunstneriske perle  - dette område er uden sammenligning med noget andet i verden.

Overalt snor de hyggelige bakkede gader sig fulde af blomster-træer, små finurlige  huse, gade-altre og templer.

Ubud marked er byens bankende hjerte og her er proppet med kunsthåndværk i alle afskygninger.

Overalt summer der af arbejdende værksteder, hyggelige restauranter og cafeer og her er altid de sprit nye trends inden for detox-juicer, smoothies, veganer og vegetar-mad. Du finder også en række gallerier, kunstmuseer og skønne butikker der frister over evne med alt hvad hjertet begærer.

Vi får set det hele og får også tid til at gå tur i de spektakulære rismarker og den fortryllende Monkey Forrest, en tropisk

jungle midt i byen fuld af dyre-skulpturer, små vandfald,

lianer og aber.

Resorts i junglen og ved stranden

Sattvic er et Ayurvedisk ord der betyder

ren, positiv, healende, balancerende, inspirerende.

 

En vigtig del af retreatet er at vi bor et sattvic sted, 

og jeg gør mig meget umage med at finde hyggelige resorts, både på Bali og på vores øtur. På stederne har vi vores egen yoga shala og behovet for ro og afslapning kan imødekommes.

Kriterier for de steder vi bor:

-  autentisk balinesisk atmosfære

- rene smukke værelser med eget bad/toilet

- sødt personale

- plads til at restituere i velholdte haver med pools

- god udsigt til healende natur

- god mad

- mulighed for ekstra massage/ behandlinger m.m.

tropical-2531697_1920.jpg

Food/ Kultur Workshop med Putu

Min veninde Putu kommer på besøg på resortet og er sammen med os en hel eftermiddag. Sammen med hende laver vi indonesiske retter og den balinesiske sundhedsdrik Jamu. Det bliver en rigtig spændende eftermiddag hvor Putu indvier os i den balinesiske kultur, religion, sine familie-traditioner og om deres specielle boligform familie-compounds. Hun og hendes søster danser for os og dem der har lyst kan prøve at fletter de små sjove blomster-ofringer lavet af grønne blade, som ses overalt på Bali.

Dagen afsluttes med middag og blomster-ofrings-ritual guidet af de søde piger.

Øtur med strand-yoga, bølgebrus og frisk havluft...

Man kan ikke tage til Indonesisen uden også at opleve deres spektakulære ø-hav, strandene og det charmerende simple ø-liv, der nærer krop og sjæl...
Jeg har nogle yndligs-øér der ligger forholdsvis tæt på Bali, 

og det er sæson og datoer der afgør hvor det bliver. Fælles for disse øer er, at der ingen biler er, kun små tuk-tuk´s og knallerter. Her hersker den dejligste afslappende ø-atmosfære, hvor man bare kan nyde, lade tiden stå stille, og få slappe grundig af i solen... Vi laver skøn strand-yoga, forhåbentlig i solopgangen og tager på snorkel-tur med båd i det krystal-klare vand fuld af fisk og hvis vi er heldige også skildpadder. Der bliver mulighed for tid på egen hånd til gå-ture, scooter-ture, små sejlture til tang marker m.m.
 

Forplejning

Lad mig starte med at sige - du vil helt sikkert komme til 

at smage noget nyt og anderledes.

På Bali er man vant til turister fra hele verden og på langt de fleste cafeer og restauranter er menukortet totalt up to date - moderne og forfriskende og fusions agtigt! Salater og sundheds-juicer, spændende nye grøntsagsretter a la raw food, slow food, og yoga food - you name it - de har det. 

Der er kort sagt noget for enhver smag - også for vegetarianere. Indoneserne selv elsker stærke/søde retter med sambal. Det er en chili paste de blender af små friske chili og små løg. Smager himmelsk. Ris-taffel stammer fra Indonesien, og man finder mange små frokost-køkkener kaldet Warungs, hvor der er en montre fuld af forskellige retter du kan vælge imellem. Her er retterne ofte noget stærkere end på turistvenlige cafeer. Dette er - the real deal  - og skal prøves!

Yoga Strækker

Yoga hver dag for alle
Vi laver skøn forløsende yoga alle dage.

Ca. 1,5 times yoga i smukke omgivelser i enten

yoga shalaen på hotellet i junglen eller ved stranden

på øturen. Nogle dage er der sessions både morgen og aften undtagen på turdage. Niveauet bliver således at alle kan deltage, både mænd og kvinder, unge og ældre. Jeg underviser til dagligt alle former for yoga på alle niveauer, og du vil føle dig godt tilpas i yogatimerne uanset hvor meget yoga du har dyrket forud for turen. Hvis du vil kan du laver lidt solhilsner i ugerne op til turen. Jeg har lagt en video op på min youtube kanal der hedder Sun salutations, som du kan følge gratis.

Læs mere om min yogaundervisning her

etage offering.jpg

Ingen rejser er planlægt pt.

Flybillet, hotel i Ubud og rejseforsikring sørger du selv for
 

Vacciner. Følg altid Serum Instituttets anbefalinger

Rejseforsikring anbefales til hele opholdet.

 

Yogaen foregår forskellige steder i Ubud fra tur til tur. Dette vil fremgå når jeg forbereder næste tur til Bali.

Mere planlægning?

Kontakt mig gerne hvis du har spørgsmål af enhver slags.

Det kan være du har lyst til at forlænge din rejse før

eller efter retreatet og her hjælper jeg dig gerne med planlægningen!

Billeder fra Bali retreats i galleriet, her
bottom of page